Det moderne arbejdsliv

Karrierecoachens 3 pointer fra 2022

Nyt år, ny uge, nye kalender. Hvordan skal dit karriereår 2023 se ud? En del er givet, noget kan du ikke ændre på, og andet kan du bevidst gøre noget ved. Lad os lægge ud med tre tendenser i det moderne arbejdsliv fra året, der gik. Tendenser, som flytter med ind i 2023: 

The Great Resignation er også kommet til Danmark. Måske ikke i samme skala som i USA. Alligevel er det interessant at følge med i og blive klogere på, hvad der får danske medarbejdere til at sige op uden at have et andet fast job på hånden. I slutningen af 2022 udgav Anne Weber Carlsen og Human by Nature deres spændende rapport: ”101 Arbejdslivs Break-ups – drømme om et andet arbejdsliv.”

De konkluderer bl.a.: ”Kvinderne er fortrop i en tavs revolution på arbejdsmarkedet, hvor mennesker i alle aldre og alle faser af arbejdslivet siger op og forlader faste job uden at vide, hvad fremtiden bringer.”  Læs mere her

 

Det hybride arbejdsliv er blevet hverdagen for mange. 8-16-jobbet er dømt ude. Hjemmearbejdsplads og digitale løsninger gør det muligt at arbejde hvor som helst og når som helst. Fleksibilitet eller til rådighed 24/7? Det kræver et nyt mindset, forventningsafstemning og refleksion over, hvordan vi hver især ønsker vores arbejdsliv sammensat. Vægter vi det flydende arbejdsliv, som ikke har start og slut, og prioriterer vi friheden og fleksibiliteten og dermed udvaskede grænser mellem arbejds- og fritidsliv? Eller savner vi de faste rammer?

Djøf har netop gennemført en undersøgelse med et spørgeskema sendt som en stikprøve til 19.981 medlemmer af Djøf. Og 4.829 medlemmer har svaret. “

Omkring tre af fire svarer, at deres arbejdsplads ikke har klare retningslinjer for, hvornår det forventes, at de står til rådighed uden for normal arbejdstid. Samtidig siger 22 procent, at de har svært ved at sætte grænser for, hvornår de er på arbejde, og hvornår de holder fri.” Kilde: Politiken

Karrierelæring –­ hele livet. Karriere er meget mere end at stige i graderne. Karriere ændrer sig over tid og udvikler sig med både lige-ud-ad-landevejen, via afstikkere, u-turns, omveje, nødspor og ubetrådte stier. Den klassiske karrierestige har fået konkurrence. I fremtiden handler det om at navigere, trives og udvikles sig i arbejdslivets mange loops, karriereloops.

Et emne, som blandt andre professor Rie Thomsen sætter fokus på. Lyt med i Brinkmanns briks.

  

Hvad tænker du? Måske har du spottet andre tendenser i det moderne arbejdsliv.



Githa Rasmussen

Med +1.000 karriererådgivninger i bagagen sætter jeg en ære i, du går fra vores møder med en følelse af, at vi sammen skaber resultater, og at du skridt for skridt kommer tættere på dit næste mål.


Forrige
Forrige

Talentudvikling for alle

Næste
Næste

Er du klar til fremtidens arbejdsmarked?