Talentudvikling for alle

Vi er alle talentfulde – måske ved vi bare ikke, hvad vores talenter er

Det gik bare ikke.

For nogen tid siden havde jeg en frustreret kandidat i rådgivning. Han opsøgte mig, fordi han havde landet sit drømmejob, men han var ikke i sit es. Nærmest lidt mellemtilfreds. Jobbet var i en international vækstvirksomhed, og mulighederne for at gøre karriere var gode. Kollegerne var søde, og chefen imødekommende og målrettet.

”Jeg forstår det ikke,” sukkede han. Efter intenst studie på CBS, praktikophold i udlandet og semester på universitet i USA var dette job jo lige præcis det, han gerne ville. Eller var det?

Talenter skal plejes og udvikles

Og nogle gange er den lige vej ikke er den rette vej.

Han søgte i sin tid ind på studiet, fordi han kunne. Dvs. han havde det nødvendige høje gennemsnit. Han var god til at studere og udviklede undervejs forestillingen om sit drømmejob: et job i en stor, anerkendt og international virksomhed.

Nu stod han så der, midt i drømmejobbet, som ikke længere føltes som en drøm. Snarere som en jakke, der strammede.

Vi mødtes flere gange, og undervejs blev det helt klart, at jobbet var et godt job. Virksomheden, kollegerne og chefen var helt, som de skulle være. Men jobbet var ikke det rette match. Fordi hans særlige talenter ikke kom i spil i hverdagen.

Opgaverne var klart defineret, måltallene stod tydeligt, og budgettet var ambitiøst. Der var faste beslutningsgange og velbeskrevne processer. Men præcist det drænede min kandidat for energi. Han savnede frirum, spontanitet og muligheder for at udfordre ”plejer.”

Det tog tid at slippe drømmen – og finde en ny. At lade det sikre fare for at gribe det usikre.

Talentindsigt = mere end et drømmejob

Heldigvis viste det sig, at der var andre drømmejobs derude. Og nu sidder han som forretningsudvikler med meget mere i en startup-virksomhed med store visioner, hurtige beslutninger og fokus på at gå nye veje. Og det er et godt match til hans toptalenter: iderig, startende og optimistisk.

Og hvorfor deler jeg så den historieS

Det gør jeg, fordi jeg ofte møder kandidater, som undervejs i deres uddannelse og karriere har skabt en forestilling om drømmejobbet, som måske ikke kommer fra hjertet, eller som sidenhen viser sig ikke at være rigtig.

Min opfordring er derfor – uanset om du er nyuddannet, erfaren, i job eller jobsøger:

brug tid og tanker på at finde ud af, hvor dine særlige styrker og talenter ligger, dit karrierekompas, så de kommer i spil i hverdagen.

Ikke hele tiden, men det meste af tiden.

Er du nysgerrig på at lære dine talenter at kende? Så læs mere her.

 

Githa Rasmussen

Med +1.000 karriererådgivninger i bagagen sætter jeg en ære i, du går fra vores møder med en følelse af, at vi sammen skaber resultater, og at du skridt for skridt kommer tættere på dit næste mål.


Forrige
Forrige

34 talenter – vejen til din rette hylde

Næste
Næste

Det moderne arbejdsliv