Sådan skriver du det målrettede CV

Første pointe: der er ikke en facitliste på det gode CV

Men der er gode ideer, som du kan lade dig inspirere af, når du vil skrive dit næste CV.

"Mit CV er nu endelig helt på plads," lød det fra en af mine kandidater. Han var lettet over at kunne krydse den opgave af på to-do-listen.

Og det var et godt CV.

Desværre måtte jeg skuffe ham. For han bliver aldrig helt færdig med det der CV.

Det er nemlig ikke et enkelt dokument, men en kommunikationsopgave, hvor budskaberne tilpasses, udvikles, forkortes, forlænges, skrives om og gentænkes mange gange. Helt afhængig af job og formål.

Derfor arbejder jeg med flere versioner af CV'et. Samme profil - flere historier. De er alle sande, men framingen er forskellig.

CV i flere udgaver

Brutto-CV'et er til en selv, en slags kompetencebank og et overblik over alt, hvad man kan byde ind med i detaljer.

Netto-CV'et er tilpasset et konkret job. Kronologien er intakt, men alle beskrivelser og detaljer er udvalgt ift. jobbet, og noget er udeladt, fordi det vil være støj i den aktuelle sammenhæng.

Headhunter-CV'et har det aktuelle job i fokus og er ret detaljeret. Ofte længere end netto-CV'et og evt. med en forside med summarisk overblik, som headhunteren hurtigt kan orientere sig i, inden der læses videre.

LinkedIn-CV'et ligger tæt op ad brutto-CV'et, men dog med en vinkling ift. fremtidsønsker. Dvs. ikke hele historien, men med særlig vægt på de elementer, som peger mod det næste kapitel i karrieren. F.eks. i overskrift, profil og beskrivelse af jobs.

Branche-/karriereskift-CV'et er karrieren fortalt på ny. Kronologien er intakt, men profilteksten, listen over spidskompetencer og detaljer under jobs og uddannelse er uddybet, så det bygger bro mellem den hidtidige karriere og ønsket til næste, nye kapitel. Det betyder også farvel til dele af beskrivelse af opgaver og ansvarsområder. Modtageren kan nemlig sjældent selv regne det ud, hvordan kandidaten passer i en helt ny kontekst.

Netværks-CV'et er den helt korte udgave eller det store visitkort. Gerne på 1 side, så det vækker interesse og åbner for dialog. Og er nemt at formidle videre. Her er den korte kernefortælling afgørende.

Bestyrelses-CV'et er den skarpe udgave af din faglighed med fuld fokus på, hvad du kan byde ind med på strategisk niveau i bestyrelsessammenhæng.

Hvordan arbejder du med dit CV?

Måske har du andre perspektiver på CV'et end dem, jeg har listet?

PS: En ny tendens er, at en del virksomheder ønsker ikke længere ansøgning, men blot CV'et. Derfor skal det være endnu mere målrettet, da det ikke suppleres med din ansøgning

 

Githa Rasmussen

Med +1.000 karriererådgivninger i bagagen sætter jeg en ære i, du går fra vores møder med en følelse af, at vi sammen skaber resultater, og at du skridt for skridt kommer tættere på dit næste mål.


Forrige
Forrige

Kend din karrieretype

Næste
Næste

“Jeg vil gerne noget andet …”