Netværk og tal med fremmede

HNetværk er vejen til næste karrierekapitel, ny viden, nyt job. Igen og igen hører og læser vi, at netværk er nøglen.

På LinkedIn oplever jeg af og til aktiviteter, som for mig er nytteløs jagt på mange kontakter.

For hvad er det gode netværk egentlig? Og gør et stort netværk det alene? Næppe. Måske er det lidt som i det private liv, hvor vi har både bekendte, venner, nære venner og familie?

Bekendte er dem, jeg ved, hvem er og måske taler sporadisk med. Vennerne kender jeg godt og ses med. Nære venner deler jeg mere private tanker og oplevelser med. Og for min familie vil jeg gøre, hvad som helst for, hvis de er i knibe.

Er mange kontakter et godt netværk?

Jeg har over årene opbygget et bredt netværk og kontakter på LinkedIn – og hvem af dem ville kunne hjælpe mig, hvis jeg var på udkig efter et nyt job eller manglede hjælp til en udfordring? Nok ikke dem alle – sandsynligvis ”kun” dem, som jeg har en relation til.

Mennesker hjælper mennesker, tænker jeg. Og vi går først fra at være bekendte eller kontakter til og relationer, når vi er villige til selv at bidrage, være i dialog og bruge tid på hinanden.

Gør kontakter til relationer

Hellere et lille selskab, hvor dialogen kører på kryds og tværs, og jeg er fyldt med ideer og energi, når jeg går derfra, end en kæmpe reception, hvor jeg knapt kan få øje på, hvem jeg egentlig gerne vil i snak med.

Min opfordring er derfor: Skab dig det gode netværk – de relationer, som du kan gøre noget for, og som vil gøre noget for dig, stort som småt:

  1. Hvorfor vil du netværke?

  2. Hvem vil du gerne netværke med?

  3. Gå fra tanke til handling:
    - Find ud af, hvad du er rigtig god til
    - Del ud af din viden og hjælp andre
    - Tal med fremmede

  4. Tænk dit netværk ud i fremtiden

Sig som Arne Nielsson: ”Det handler om at spille hinanden gode.”

Hvad er din netværksstrategi?

Sender du f.eks. mange invitationer ud på LinkedIn. Vælger du de mennesker ud, som du gerne vil opbygge en relation til og kontakter dem? Eller byder du på en kop kaffe, så I kan lære hinanden bedre at kende?

Læs også Bro Kommunikations: Verdens bedste netværkstips, og find ud af, hvorfor du skal gå hen til en åben 3’er med en kvinde.

 

Githa Rasmussen

Med +1.000 karriererådgivninger i bagagen sætter jeg en ære i, du går fra vores møder med en følelse af, at vi sammen skaber resultater, og at du skridt for skridt kommer tættere på dit næste mål.


Forrige
Forrige

Nu er jeg ikke den store elevatortaler

Næste
Næste

I jobsøgning til halsen