Med ét sluttede det!

Den gang, da jeg for mange år siden gik ud af døren på min daværende arbejdsplads for sidste gang, havde jeg næppe troet, at det skulle blive første skridt mod den karrierevej, som skulle vise sig at være den helt rette for mig.

Første skridt mod et karriereskift

Mit job blev nedlagt. De kunne klare sig uden mig. Øv. Jeg er med på, at ingen af os er uerstattelig, men lige i øjeblikket var det svært at forlige mig med, at de opgaver, som havde fyldt min hverdag og inspireret mig til at gøre det sidste ekstra, ikke længere skulle løses. I hvert fald ikke af mig.

Hvad, jeg ikke vidste, var, at det skulle vise sig at være lige præcis det, jeg havde brug for for at finde ind til det, der interesserer mig allermest: udvikling af og samarbejde med mennesker, så de skaber den hverdag, som giver dem arbejdsglæde og trivsel.

Et skridt ad gangen

Det blev en proces mod et karriereskift med bl.a. netværksmøder, nye kontakter, frivilligt arbejde, projektjobs, læring af nye værktøjer. Ud og ind af komfortzonen.

I princippet havde jeg haft dette fokus længe: kommunikation, udvikling og ledersparring. Og efterhånden stod det helt klart: Jeg skulle forfølge en ny karrierevej.

Karriereloops kalder jeg det.

Og rollen som karriererådgiver, facilitator og kommunikatør er den helt rette for mig.

I går sagde en kandidat så til mig: ”Jeg står et sted i mit liv, hvor jeg har brug for at finde frem til meningen med mit arbejdsliv. Jeg overvejede en præst eller en coach. Og i første omgang blev det til et møde med en coach, dig.”

Præst er jeg ikke, men coach (karriererådgiver) og vild de gode samtaler, der hjælper mine kandidater med at finde frem til, hvordan de skruer den gode hverdag sammen. Hver især.

Er du klar til en ny start?

Og det hele startede, da noget stoppede. Sådan er det ofte.

Det nye skete ikke bare af sig selv, men skridt for skridt i en proces a la:

  • accept af ny situation
  • afklaring af motivation og mulige, nye veje
  • afprøvning af ideer
  • netværk og nye kontakter
  • ny viden
  • yes – i mål!

Det var ikke et quick fix – men en proces, hvor jeg blev klogere undervejs. Ikke ved at tænke og sidde foran skærmen. Det gjorde jeg også, men det vigtigste var at komme ud og møde nye mennesker, som inspirerede og  gjorde mig klogere. Og til sidst var et karriereskift en realitet.

Hvordan går det hos dig? Er du lige præcis, hvor du skal være, eller er tiden inde for et skift?

 

Husk, jeg tilbyder altid 15 minutters gratis afklaringssamtale. Det er helt uforpligtende og måske lige præcis det lille skub, du har brug for.

 

PS: I øvrigt kan jeg anbefale dig at følge Netværksakademiet, hvis du tænker, at netværk er dit næste skridt ift. at skabe et endnu bedre arbejdsliv og måske et karriereskift.

 

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette website er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge websites uden at ændre dine cookie-indstillinger, eller hvis du klikker "accepter" herunder, betragtes dette som din accept.

Luk