Sådan gør du dit jobmål SMART

Hvad er dit drømmejob? Hvis du er skarp på, hvilket job du går efter, er det nemmere at søge målrettet og få andre til at hjælpe dig. Uanset om det er på LinkedIn, facebook eller ved en snak i den virkelige verden.

Ofte støder jeg på opdateringer som:

Søger nye udfordringer 

Jeg søger nyt job, så del gerne, hvis du kender nogen, der kender nogen

Engageret akademiker med baggrund i litteraturvidenskab klar til nyt job

De fleste vil uden tvivl gerne hjælpe og dele ønsker om nyt job i deres netværk – det er bare svært, når de ikke helt ved, hvad du er ude efter.

Udfordringen er at blive mere konkret, så andre ved, hvordan de kan ”sælge” dig videre eller måske se, at du passer i deres organisation. Og det er måske ikke så svært. Jeg kom til at tænke på det, da jeg for nogen tiden siden blev jeg kontaktet af en ung svømmer, som skulle samle sponsorat ind til sig selv og svømmeklubben. Hun kontaktede mig og spurgte først, om jeg ville sponsorere hende. ”Tja …,” svarede jeg. Jeg vidste jo ikke helt, hvad det indebar. Og så fortalte hun videre:

”Vi indsvømmer sponsorpenge til en sponsorkonto med mit navn og til klubbens konkurrenceafdeling. 50% til hver.  Mine mål for denne sæson er:

  • At få en broncedelfinnål
  • At forbedre mine personlige rekorder
  • At få sølvnål

Jeg har svømmet i fem år, træner fire gange om ugen og forventer at svømme en distance på min. 3000 m på én time.

Du kan støtte mig med 0,25 kr./0,50 kr./1 kr. pr. svømmet meter eller med et bestemt beløb. Til gengæld bliver du eksponeret under stævnet og på svømmeklubbens hjemmeside.”

Med ét blev hendes mål SMART

  • Specifikt: Indsvømning af sponsorpenge til svømmeren og klubben
  • Målbart: Min. 3000 m på én time – aftalt betaling pr. meter
  • Attraktivt: Sponsorpengene ville give svømmeren og klubben større økonomisk råderum
  • Realistisk: Svømmeren svømmede sidste år 3000 m
  • Tidsfastsat: Arrangementet skulle afvikles torsdag

Det fik mig til at sige ”ja, selvfølgelig.”

Hvordan kan du gøre dit mål så SMART, at det er nemt for andre at hjælpe dig videre?

Måske noget i retning af:

”Jeg søger job som ingeniør og er særligt skarp til lean-optimering i produktionsvirksomheder (specifikt). Senest har jeg i samarbejde med mit team trimmet samleprocesserne i en montageafdeling (attraktivt), så 25 jobs blev i Danmark (målbart). Jeg bor i Middelfart og er frisk på at køre op til 1,5 time hver vej for det rette job (realistisk) – desuden er jeg fritstillet og kan starte i morgen (tidsfastsat).”

 

Venlig hilsen

Githa Rasmussen
Karriererådgiver

Ønsker du mere inspiration til job og karriere leveret direkte i din indbakke med jævne mellemrum, så skriv dig op til mit nyhedsbrev.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jobmål

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tips og tricks til karriere og det gode arbejdsliv direkte i din indbakke.

 

Og få adgang til e-guiden: Nå dit jobmål - skridt for skridt

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Githa Rasmussen - Kommunikation og coaching

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette website er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge websites uden at ændre dine cookie-indstillinger, eller hvis du klikker "accepter" herunder, betragtes dette som din accept.

Luk