Ring på jobannonce

Telefonopkaldet til virksomheden kan ofte være grænseoverskridende – og den mulighed, du som jobsøger springer over. Det er en skam. Mange virksomheder opgiver et telefonnummer i deres jobannonce. Det må alt andet lige betyde, at de gerne vil have, at du kontakter dem. En antagelse, som Konsulenthuset Ballisagers rekrutteringsanalyse også bekræfter.

Når du ringer, skal du ikke tænke på dig selv som sælgeren, der skal sælge dig. I stedet skal du tænke på dig selv som køberen, som overvejer, om du vil indgå samarbejde med virksomheden.

Inspiration til “ringemanuskript”

Du kunne fx gribe det an sådan her:

Stå op, få energi i stemmen, ring op og sig:

Hej. Jeg ringer, fordi jeg har set, at I søger en … Lige nu sidder jeg og skriver min ansøgning og har et par spørgsmål, som jeg håber, at du kan svare på. Har du tid et par minutter?

Og har vedkommende ikke tid lige nu, så aftal, hvornår du kan ringe igen.

I løbet af telefonsamtalen skal du indhente så mange informationer som muligt – dem, som gør dig både skarp i ansøgningen, og dem, som afklarer, om det reelt er dit drømmejob. Fx:

  • I nævner mange forskellige opgaver:

    •  Hvilke af dem er vigtigst?

    • Hvilke af dem skal jeres nye kollega bruge mest tid på?

  • I nævner også mange faglige kompetencer:

    • Hvilke faglige kompetencer lægger I mest vægt på?

  • Hvilket team skal den nye kollega være en del af? Og hvor længe har de andre været ansat?

  • Hvis jeg startede til den første, hvad ville så være den første opgave, jeg skulle løse?

  • Spørg også ind til konkrete ord/beskrivelser fra annoncen og bed om at få dem uddybet. Fx:

    • Skriver de fx fleksibel, er det så i forhold til opgaver eller arbejdstid?

    • Skriver de fx mindre snak og mere handling, hvad betyder det så?

    • Skriver de brancheindsigt, hvad dækker indsigt så over?

    • Kræver de 3-5 års erfaring, er det så et ultimativt krav? Eller kan det dækkes ind på anden vis?

  • Fortsæt selv tankerækken – hvad vil du gerne være klogere på, inden du skriver ansøgningen?

Til sidst takker du for de ekstra informationer, som har givet dig større indsigt i jobbet.

Hent mere information end jobannoncens

Din rolle er hele vejen at stille åbne spørgsmål, lytte og notere stikord. Oftest vil kontaktpersonen gerne fortælle om jobbet og virksomheden – virksomheden er også kun interesseret i at finde den rette kandidat og har måske ikke været helt skarp i jobannoncen. Nogle gange har lederen fået HR til at ordne “det hele” eller har genbrugt en tidligere annonce uden at overveje, om den skulle justeres lidt eller skrives helt om. Uheldigt, men af og til virkeligheden i en travl hverdag.

Er det dit drømmejob?

Når du har hilst af, så tænk over samtalen og noter dine umiddelbare indtryk ned og vurder, om du stadig synes, at det er et job, du vil gå efter. Et job er sjældent “bare et job.” Derfor er dit opkald med til at afklare både dig og kontaktpersonen, og måske din lige vej til jobsamtale og drømmejob.

Hvis du beslutter dig for at søge jobbet, så gør det straks, så din kontaktperson stadig har dig i tankerne, når ansøgningen lander i indbakken.

Er du klar til at ringe op, inden du søger dit næste drømmejob? Hvis ikke, hvad er så det første, lille skridt du kan tage for at blive klar?

 

Githa Rasmussen

Med +1.000 karriererådgivninger i bagagen sætter jeg en ære i, du går fra vores møder med en følelse af, at vi sammen skaber resultater, og at du skridt for skridt kommer tættere på dit næste mål.


Forrige
Forrige

Fortæl dine succeshistorier

Næste
Næste

Gør dit karrieremål SMART