Har du et motto?

Jeg sidder på hjemmekontoret med kaffen og den seneste udgave af Berlingske Business Magasin fyldt med artikler om succesfulde virksomheder og erhvervsfolk, mens jeg tænker: ”Hvordan kan de mon inspirere mig?”

Og rent faktisk er det først på en af de sidste sider, at jeg når til ”aha-oplevelsen.” Som engageret jobjæger og netværker beskriver jeg ofte mig selv, mine kompetencer og mål i ansøgninger, elevatortaler og selskabelig smalltalk. Og indrømmet – copy-paste-funktionen tager jeg i brug i ny og næ. Ikke fordi, jeg vil springe over, hvor gærdet er lavest, men fordi jeg synes, jeg har været hele vejen rundt. Men det har jeg måske ikke. I hvert fald satte artiklen med Proust-spørgsmål på næstsidste side mine tanker i gang.

Forfatteren Marcel Proust mente, at bestemte spørgsmål kan beskrive ethvert menneskes karakter og inderste tanker. Og hver måned stiller Berlingske Business Magasin disse spørgsmål til en aktuel erhvervsmand/-kvinde.

 Proust-spørgsmålene lyder sådan:

1.    Hvad er det værste, du kan forestille dig?
2.    Hvor ville du helst tilbringe dit liv?
3.    Hvad er for dig den ideelle tilværelse?
4.    Hvilke fejl er du mest overbærende overfor?
5.    Hvilken historisk person sætter du højest?
6.    Din yndlingsheltinde fra det virkelige liv?
7.    Din yndlingsmaler?
8.    Hvilken dyd foretrækker du?
9.    Hvad kan du bedst lide at foretage dig?
10.  Det dominerende træk i din karakter?
11.  Hvad sætter du mest pris på hos dine venner?
12.  Din største fejl?
13.  Din drøm om lykken?
14.  Hvilken farve holder du mest af? ?
15.  Dine yndlingsnavne?
16.  Hvad afskyr du mest af alt?
17.  Hvilket talent ville du gerne have?
18.  Hvordan ville du helst dø?
19.  Har du et motto?

Nye spændende vinkler på dig

Måske kan spørgsmålene også give dig ny inspiration til den næste ansøgning eller elevatortale – måske finder du i de karakterbeskrivende spørgsmål vinkler på dig selv, som du endnu ikke har fortalt?

 

PS: Den komplette liste er lidt længere, men jeg har her holdt mig til Berlingske Business Magasins udvalg af Proust-spørgsmål.

 

Venlig hilsen

Githa Rasmussen
Karriererådgiver

Ønsker du mere inspiration til job og karriere leveret direkte i din indbakke med jævne mellemrum, så skriv dig op til mit nyhedsbrev.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jobmål

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tips og tricks til karriere og det gode arbejdsliv direkte i din indbakke.

 

Og få adgang til e-guiden: Nå dit jobmål - skridt for skridt

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Githa Rasmussen - Kommunikation og coaching

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette website er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge websites uden at ændre dine cookie-indstillinger, eller hvis du klikker "accepter" herunder, betragtes dette som din accept.

Luk